Hastane Solunum Cihazı Fiyatları ✔️

Hastane Tipi Solunum Cihazı Oxivent Oxi4 Plus – Hastane Solunum Cihazı Güncel Fiyatları 02164052525 – 05302865343
Akciğer kanseri, verem, KOAH, zatürre gibi öncelikli alt solunum yolu hastalıklarında solunum cihazı kullanılması ihtiyacı artış gösteriyor. Nefes almakta zorlanan hastaların hayatlarına iyi standartlarda devam edebilmeleri için doktorlar tarafından önerilen bazı solunum cihazları mevcut. Bu hastaların bazılarının tedavisinin hastanede sürdürülmesi gerekirken, bazı hastaların ev ortamında solunum cihazı eşliğinde tedavilerini sürdürebilmek mümkün oluyor. Rahatsızlığı üst seviye ulaşmış hastaların çoğunluğuna hastanede tedavi yöntemleri uygulanıyor.
Cerrahi Sırasında Soluma
Cerrahi sırasında soluma faaliyetinin güvenli şekilde sürdürülebilmesi veya ciddi akciğer hastalıklarının tedavisi, normal soluma faaliyetini etkileyen diğer durumlar söz konusu olduğunda solunum destek tedavisi uygulanması gerekiyor. Dışarıdan solunum desteği alınmasına ihtiyaç duyulması halinde “ventilatör” adı verilen cihazlar ile solunum desteklenebiliyor.

Ventilatör Nedir?
Ventilatör, solunum destek cihazlarının genel adıdır. Cerrahi operasyon esnasında solunum yetersizliği görülmesi veya solunumu etkileyen diğer hastalıkların olması durumunda ventilatör cihazı kullanılabiliyor. Ventilatör genellikle hastanelerde görülüyor fakat bazı durumlarda ev ortamında da kullanılabiliyor.
Ventilatörlerin adlandırılma şekillerinden bazıları şunlardır:
- Mekanik ventilatör,
- Solunum cihazı,
- Yapay solunum cihazı,
- Respiratör
Farklı isimlerle anılıyor olan ventilatörlerden genel olarak solunum cihazı adıyla bahsediliyor.
Hastane Tipi Solunum Cihazı Teknik Hastane Tipi Solunum Cihazı Şartname Hastane Tipi Solunum Cihazı İstanbul
Ventilatör İle Solunum Desteği Ne Kadar Devam Eder?
Ameliyat bitiminden sonra hasta kendi kendine yeterli solunumu sağlayabilecek duruma gelinceye kadar ventilatör kullanımına devam edilir. Bunun yanı sıra bazı hastalar ventilatör kullanımına uzun süreler için ve hatta kalan yaşamlarının tümünde de ihtiyaç duyabilirler. Bu ve benzeri durumlar ventilatörler hastane dışında da kullanılabilirler. Ventilatörler özel sayılabilecek bazı durumlar dışında durumu ya da hastalığı tedavi etmezler, yalnızca yaşam desteği olarak kullanılırlar.
Solunum Destek Cihazı Ne İşe Yarar?
Ventilatörlerin hastalara sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:
- Akciğerlere oksijen taşınmasına yardım eder,
- Kendi başına soluma faaliyetini gerçekleştiremeyen kişilerde solumaya yardımcı olur,
- Hastaların zorluk çekmeden nefes almalarını sağlar,
- Vücutta bulunan karbondioksitin atılmasını sağlar.
Birtakım rahatsızlıklar sebebiyle solunumunu gerçekleştiremeyen kişilerin rahat soluyabilmeleri için bu sebeplerden dolayı ventilatörlere ihtiyaç duyuluyor.
Ventilatörlerin Prensibi
Ventilatör yardımıyla gaz karışımı (sıkıştırılmış, kurutulmuş hava ve oksijen) karbondioksiti akciğerlerden çıkarmak ve kanı oksijen ile doyurmak maksadıyla akciğerlere zorla verilir. Modernize edilmiş ventilatörler mikroişlemci bilgisayar kontrollü solunum makineleridir ancak bunun yanı sıra hastalar, elle çalıştırabilecekleri valf maskesi yardımıyla da solunum gerçekleştirebilirler.

Ventilatör Fiyatları
Özellikle 2020 yılı içinde halen Dünya genelinde etkili bir şekilde devam etmekte olan Korona Virüs’ün yol açtığı solunum rahatsızlıklarından dolayı hastane solunum cihazı fiyatları ciddi çalkalanmalara tabi oldu. Bizler insan hayatının her şeyden değerli olduğunu söylüyor ve ventilatör fiyatlarında fırsatçılık politikasıyla ilgilenmediğimizi tekrar ediyoruz.
Solunum cihazı yani teknik adıyla ventilatör, akciğerlerin yeteri kadar çalışmıyor olduğu durumlarda onlara destek olmak amacıyla kullanıyor. Normal şartlar doğrultusunda havada bulunmakta olan oksijen miktarı %21 olarak ölçülüyor. Solunum cihazları yardımıyla bu seviye daha da artırılabiliyor. Solunum cihazları kullanım alanlarına göre İnvaziv Mekanik Solunum Cihazı ve Non-invaziv Mekanik Solunum Cihazı olmak üzere iki kategoriye ayrılıyor.
Mekanik Solunum Cihazı Fiyatları Ne Kadardır?
İnvaziv mekanik ventilatörler, cerrahi müdahale gerekmesi durumunda kullanılması sebebiyle entübe edilmesi gereken hastalara uygun görülüyor. Entübe etmek, yoğun bakım içerisinde bilinci açık olmayan hastanın akciğerlerine havayı ulaştırabilmek için ventilatöre bağlantı sağlayan hortumun takılması eylemidir.
Entübe edilmiş hastalar, yoğun bakımda durumları en kritik olan hastalardandır. İnvaziv mekanik ventilatörler hastane koşullarında kullanılabildikleri için, özel şirketler tarafından yalnızca hastanelere satılmaktalar. İnvaziv mekanik solunum cihazlarının uzman hekimler kontrolünde kullanılması ve hastanın yakın takipte tutulması gerekiyor. Bununla birlikte hastane solunum cihazı fiyatları konusunda şirketler ile hastaneler arasında pazarlıklar mevcuttur.
Non-invaziv mekanik solunum cihazları ise ev tipi solunum cihazları olarak da biliniyor. Bu tip cihazlarda cerrahi operasyon gerektiren herhangi bir işleme gerek yoktur. Burun ve ağzı kapatacak maske yardımıyla hastanın hava ve oksijen alması sağlanıyor. Non-invaziv mekanik solunum cihazı fiyatları, İnvaziv mekanik solunum cihazı fiyatlarına oranla oldukça makuldür. Dolar kuruna bağlı olarak hastane solunum cihazı fiyatları farklılıklar gösterebiliyor.